Krompir iz pećnice s umakom od manga

Krompir iz pećnice s umakom od manga
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    1 h
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Umak od manga: U šerpi zagrijati ulje. Dodati luk i bijeli luk. Pržiti 2-3 minute uz povremeno miješanje.

Korak 2

Dodati pasirani paradajz, mango, vinsko sirće, lovorov list, šećer, kurkumu, 1/2 male kašike paprike, 1 malu kašiku soli i chilli. Izmiješati.

Korak 3

Nakon što zavri kuhati na laganoj vatri 10-15 minuta.

Korak 4

Skinuti s vatre, izvaditi lovorov list, uliti u blender i izblendati.

Korak 5

Sipati u teglu.

Korak 6

Krompir iz pećnice: Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 7

Krompir dobro oprati i izrezati na željene komade.

Korak 8

U zdjelu dodati krompir, ulje, so i papriku. Izmiješati.

Korak 9

Ravnomjerno rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 10

Peći oko 45 minuta, vrijeme pečenja zavisi od veličine korompira.

Korak 11

Krompir poslužiti uz umak od manga.

Zaključak

Umak od manga je idealan uz krompir ili jela s roštilja.

Pogledajte još