-
Priprema10 min
-
Kuhanje1 h
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Umak od manga: U šerpi zagrijati ulje. Dodati luk i bijeli luk. Pržiti 2-3 minute uz povremeno miješanje.
Dodati pasirani paradajz, mango, vinsko sirće, lovorov list, šećer, kurkumu, 1/2 male kašike paprike, 1 malu kašiku soli i chilli. Izmiješati.
Nakon što zavri kuhati na laganoj vatri 10-15 minuta.
Skinuti s vatre, izvaditi lovorov list, uliti u blender i izblendati.
Sipati u teglu.
Krompir iz pećnice: Pećnicu zagrijati na 200°C.
Krompir dobro oprati i izrezati na željene komade.
U zdjelu dodati krompir, ulje, so i papriku. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći oko 45 minuta, vrijeme pečenja zavisi od veličine korompira.
Krompir poslužiti uz umak od manga.
Zaključak
Umak od manga je idealan uz krompir ili jela s roštilja.
Krompir iz pećnice s umakom od manga
Sastojci
Follow The Directions
Umak od manga: U šerpi zagrijati ulje. Dodati luk i bijeli luk. Pržiti 2-3 minute uz povremeno miješanje.
Dodati pasirani paradajz, mango, vinsko sirće, lovorov list, šećer, kurkumu, 1/2 male kašike paprike, 1 malu kašiku soli i chilli. Izmiješati.
Nakon što zavri kuhati na laganoj vatri 10-15 minuta.
Skinuti s vatre, izvaditi lovorov list, uliti u blender i izblendati.
Sipati u teglu.
Krompir iz pećnice: Pećnicu zagrijati na 200°C.
Krompir dobro oprati i izrezati na željene komade.
U zdjelu dodati krompir, ulje, so i papriku. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći oko 45 minuta, vrijeme pečenja zavisi od veličine korompira.
Krompir poslužiti uz umak od manga.